Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Uhøvla JuleGARP 2018

27. desember 2018 @ 20:00 - 23:30

JuleGARP

«Stiftelsen «Sondre F. Dales Minnefond» har satt seg som formål å bidra til å fremme utviklingen av unge uetablerte kulturpersoner eller grupper med tilhørighet til Haugalandet, fortrinnsvis ved å bistå med midler fra fondet, som et stipend, for å realisere prosjekter som kan ha musikalsk eller annen kulturfremmende aktivitet.»
Det er viktig å merke seg at stiftelsen er upolitisk, og har kun som formål å fremme ungdomskultur.

Stiftelsen arrangerer årlig minst en konsertkveld, under tittelen «GARP» på Høvleriet, med en blanding av unge lokale og mer etablerte musikere.
Samme kveld utdeles stipendet til en ung kreativ person eller en gruppe som bruker sine utøvende evner på fortrinnsvis musikk eller annen ungdomskultur -fremmende aktivitet. For mange av distriktets musikere er dette en av årets store begivenheter der alle stiller opp for en god sak.

Vi har gleden av å presentere følgende LineUp:

Helge Tofts Orkester
Hyperaktuell med låten «Verden e stille» som nr 1 på Radio102’s topp 40 blir Helge Tofts Orkester headliner på årets JulaGARP..
Som fast leverandør av lokale og nasjonale pophits er Helge Toft også tilbake på scenen med sitt superband og med en rekke nye låter på tallerkenen.
Singelen «Verden e Stille» følger i fotsporene til publikumsfavoritter som «Haugesund Sove», «Stopp Meg», «Ingen Tårer», «Gjennom Sverige» og de store lokale klassikerne fra hans tid som frontfigur i sagnomsuste MÅNEN. Vi kan vel alle synge med på låter som «Lene», «Ti På Halv Fem» og «Solå går opp».
Nå er han godt i gang med sitt album nummer 3, med Jens Kristian Rimau, Anders Bjelland, Paul Inge Vikingstad og Åsmund Glette i bandbesetningen.

Himmelhamn
Bandet har spilt inn ny musikk til gamle salmetekster av blant annet Jesper Krogedal.
Himmelhamn måtte søke bakover for å finne frem – gamle salmebøker inspirerte Vigleik Winje, som knapt kan en eneste salme, til å skrive ny musikk til gamle tekster.. Musikken spenner fra enkle singer songwriter melodier til mer sfæriske arrangement. Himmelhamn har et sterkt melodifokus som formidles med et organisk og nært uttrykk og melodiene oppleves at de presenterer seg selv – en må bare hente følelsen ut fra tekstene. Debutsingelen «Eg ville gjerne eiga ei tru» kom ut i mars og debutalbumet «Himmelhamn» ble utgitt i april 2018.
Himmelhamn er Vigleik Winje: Vokal, Akustisk gitar, El-gitar & Metallofon, Hanne Undheim Askeland: Vokal, Jarle Kristoffersen: Cello, Torleiv Fossum: Akustisk gitar, El-gitar, Banjo & Pedal Steel, Kjell Magne Fauskanger: Bass
Kjetil Ulland har tatt opp og mikset debutalbumet som er spilt inn i Etne.

Emilie Røine Østebø
Ung og særdeles lovende låtskriver og artist fra Karmøy. Hun har opptrådt solo med egen musikk siden 2013. I løpet av disse årene har hun rukket å vinne Karmøymesterskapet i pop og rock, komme til landsfinalen i UKM, og å spille på Vise og Lyrikk og Den festivalen i Vangen 2017. Hun ble også tildelt Sondre F. Dales minnefondsstipend i 2015. Hun har også varmet opp for Undergrünnen og Kristian Kristiansen, spilt jevnlig på diverse boklanseringer, markeringer og blitt kalt den nye PJ Harvey av selveste Kronprinsen! Musikken er stemningsfull, og handler som mye om skogen eller havet. Nå i 2018 spiller hun med bandet sitt, hvor hun også debuterer med mye nytt materialet som utforsker nye måter å lage musikk på. Dette lover godt..

Pollution
Et indie-/ rockband fra Karmøy som ble startet på tampen av 2015.
Markus Matland er vokalist, gitarist og hovedlåtskriver med uvurderlig drahjelp fra
Markus Aarøy Vikse på gitar, bassist Ole Marius Saltvik og Johan Nes bak trommene.
Bandet gjør fengende frisk, fuzzdrevet kraftpop med høy sjarmfaktor og oppgir såpass forskjellige navn som Dinosaur Jr., Real Estate og The Cure som inspirasjonskilder.
I konsertform opptrer guttene med stor selvsikkerhet, spilleglede og glød. De har allerede rukket å gjøre en rekke spillinger på markante klubber og steder over hele Haugalandet, Bergen og Stavanger.
Pollution arbeider hardt og satser på å få gjort mange flere konserter og å få gitt ut sin debut plate i løpet av 2018/19.

Dunbarrow
Et flerhodet troll inspirert av iskalde vinternetter, upolerte demo tapes fra 70-tallet, og den svenske throwback-rocken fra starten av det 21. århundre. Resultatet er heavy rock med dystre tekster og riff som går fra det bredbeinte til det listige, fra Pentagram og Black Sabbath til Quicksilver Messenger Service. Gutta har base i Trondheim – men er opprinnelig fra Haugesund og har spilt sammen i årevis gjennom ulike bandnavn og sjangre.
Metal Hammer Norway skriver: «Dunbarrow leverer suveren hard rock som gir så blaffen i trender at det i seg selv blir trendy! Merkelapper som proto-doom, stoner-blues eller gammal-metal kan slenges rundt i alle bauger og kanter, men det som betyr noe her, er at disse gutta har tatt tak i 70-tallet og raffinert det til sitt eget. Bandets debutalbum kommer på Heksekunst tidlig i 2016!»

Linn Isabel Eielsen
Kritikerrost slampoet, låtskriver, forfatter og illustratør fra Haugesund.
Med et stort repertoar av egenkomponert musikk og en sjarmerende scenetilværelse, inviterer hun publikum inn i fremmede historier. Tekstene er vakre, akkompagnert av enkle, harmoniske melodier. I stedet for å skrive om det store og det brede setter hun et forstørrelsesglass på de små situasjonene som skjer i det stille.
Sjangeren ligger i et krysningspunkt mellom spokenword, visesang og pop, med fokus på tekstformidling. Selv spiller hun gitar, piano og klarinett, men henter ofte inn cellisten Roxana Soliman og gitaristen Markus Aarøy Vikse for å skape mer dybde.
Linn har tidligere opptrådd på diverse visefestivaler og arrangementer, mottatt Sondre F. Dales minnefondstipend, og varmet opp for Vamp. Hun er også Vestlandsmester i slampoesi (2017). og er tatt opp i talentprogrammet Nye Bølger (2018-). Nå sist vant hun den internasjonale tegneseriekonkurransen «My life in strips 2018» For tegneserien L-innsikt.

Multitalentet Linn har flere roller denne kvelden og syr det hele sammen med sine underfundige skråblikk..

Vi gleder oss..

Kontakt:
Per Steinar Lie | mob: 40427933 // per.s.lie@gmail.com
Johnny Liadal | mob. 95240073 // johnnyliadal@gmail.com

Detaljer

Dato:
27. desember 2018
Tid
20:00 - 23:30
Kategori for Arrangement:

Arrangør

Høvleriet

Sted