Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Tom Roger Aadland

3. mars 2018 @ 20:00 - 23:30

Rockepoeten Tom Roger Aadland slipper sitt sjuende soloalbum i mars, og har med seg fullt band når han kommer «hjem» til Haugesund og Høvleriet lørdag 3. mars. Den første singelen fra den nye plata, «Sommaren utan ende», har fått mye radiospilling (til topps på Radio 102 Topp 40), og de som har hørt de nye låtene, sier dette er Tom Rogers lyseste og mest melodiøse album til nå.

Tom Roger Aadland er fortsatt på veien ˗ og fortsatt på vei.

På konserten på Høvleriet vil han sammen med et håndplukket band framføre nyskrevne perler som «Sommaren utan ende», Dylan-klassikere som «Eg må ha deg» og «Vikla inn i blått», og publikumsfavoritter som «Min beste ven på ein dårleg dag» og «Like til mi dør». Det ligger an til å bli en bra lørdagskveld!

Det nye albumet er produsert av Lars Voldsdal (Madrugada, Hellbillies) og innspilt med noen av landets fremste rockemusikere. Kjetil Steensnæs (gitar), Tor Egil Kreken (bass) og Erland Dahlen (trommer) har alle spilt på Aadlands siste utgivelser. I tillegg medvirker Sigbjørn Apeland (orgel) og den anerkjente strykekvartetten Oslo Strings.

Tom Roger Aadlands forrige utgivelse «Blondt i blondt» (Bob Dylans mesterverk «Blonde on Blonde» gjendiktet til nynorsk) fikk en strålende mottagelse, og ble kåret til Årets Album, av NRK P1 Norsk på norsk, med følgende kommentar: «Av og til kommer det skiver som tar pusten fra deg, rett og slett fordi de er så intense og vakre. Dette var en slik opplevelse».

Singelen «Eg må ha deg» (en energisk pop-rock-versjon av «I Want You») ble hyllet av Tom Rogers artistkolleger da den kom ut. «Bravo!!», skrev Sivert Høyem på Facebook, og Hellbillies’ Aslag Haugen kommenterte at «alle som driver i faget låtskriving, vet at fallhøyden her er ekstrem…Tom Roger gjør dette på sitt eget morsmål på mesterlig vis!».

«På grensen til genialt», skrev Dagsavisen da «Rapport frå eit grensehotell» kom ut i 2015. Albumet dreiet seg om menneskelig ensomhet og lengsel etter kjærlighet, og kritikerne var enige om at det inneholdt Aadlands sterkeste samling låter så langt. Singelen «Like til mi dør» gikk rett inn på A-lista hos P1, med over to tusen radiospillinger totalt.

På den landsomfattende lanseringsturneen kunne publikum registrere at Tom Roger Aadland stadig tar nye steg som artist og låtskriver. At han er en av landets beste tekstforfattere har flere fått med seg, for på Hellbillies sitt nye album Søvnlaus, er Tom Roger mannen bak mange av tekstene på plata, inkludert hitlåtene «20 år på vegen» og «Søvnlaus» (begge med over 1 million strømminger).

 

Detaljer

Dato:
3. mars 2018
Tid
20:00 - 23:30
Kategori for Arrangement:
Arrangement Tags:

Arrangør

Høvleriet

Sted