Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Tom McRae – 22. september 2017

22. september 2017 @ 20:00 - 23:59

Britiske Tom McRae er etter 15 års konsertvirksomhet og syv studioalbum hyllet som en av verdens beste låtskrivere og en av vår tids mest underholdende og eminente artister. Det er derfor en stor glede å annonsere at han vender gitaren og den såre, store stemmen tilbake mot Haugesund!

Tom McRae vender nå gitaren og den såre, store stemmen tilbake mot Haugesund!

Siden det selvtitulerte debutalbumet utkom i 2001 har McRae vært en artist med en stor og entusiastisk følgerskare, både i USA og Europa. For albumet høstet han en rekke høythengende utmerkelser, blant annet en BRIT Award i kategorien beste nykommer og en nominasjon til den gjeve Mercury-prisen. Paralleller ble tegnet til bl.a. legendariske gitarspillende låtskrivere som Bob Dylan og Nick Drake.

McRae peker på oppveksten som en viktig kilde til inspirasjon: moren spilte gitar og søstrene fylte barndomshjemmet med lyden av U2 og Kate Bush. Da han selv tok opp gitaren slet han ut strengene ved å spille låtene til sine store helter: Billy Bragg, Paul Simon, Neil Young og nevnte Kate Bush og U2. Denne historien bærer han med seg i musikken sin.

Siden debuten har gitt ut seks album og arbeidet med en rekke anerkjente artister, blant annet Blur, Tori Amos og Marianne Faithful. Gjennom årenes løp har han flyttet mellom London, USA og Frankrike – og avisen Evening Standard hevder i anmeldelsen av hans siste album at nettopp «middle age and exile have only sharpened his songwriting». Her påstås også at McRae med sine snart 50 år har ervervet veltalenheten til Nick Cave og Tom Waits.

McRaes siste album med The Standing Band, Did I Sleep And Miss The Border, utkom i 2015 og ble av Q Magazine hevdet å være ”his best album in years”. Dere som har opplevd McRae spille i Hauigesund, vet at han løfter taket med sine lidenskapelige konserter.

Detaljer

Dato:
22. september 2017
Tid
20:00 - 23:59
Kategori for Arrangement:
Arrangement Tags:
,

Arrangør

Høvleriet

Sted