Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Gåte

2. november 2019 @ 22:00 - 23:59

Nå kommer Gåtes tredje album 14 år etter Iselilja slipper Gåte sitt nye album Svevn 2. november.

Siden 1999 har Gåte sitt største ønske vært å skape noe som kan ta publikum bort fra hverdagen, og inn i et musikalsk univers. Til et sted der de kan kjenne lukten av fortid og vandre i støvet av historiene som kom før oss. Et sted hvor bare fantasien setter grenser for hvordan vårt publikum opplever det de hører og ser når de lytter til Gåte.

I søvne kommer drømmene. I drømmene er fantasien endeløs, og tiden tidløs. Tiden stopper opp når vi sover, og er en pause i livet. Derfor heter deres første album siden 2004 Svevn, og det slippes 2. november. Her finnes singlene «Kom no Disjka», «Bannlyst», og åtte andre nye låter. Albumet følger også opp fjorårets comeback-EP Attersyn.

Dette er Gåte sitt tredje studioalbum, som følger opp debuten Jygri (2002) og Iselilja – albumene som sørget for at bandet fikk stor suksess med sin mektige rock ispedd tradisjonsmateriale. I denne perioden solgte de mer enn 100 000 album, gikk til førsteplass på VG-listen, og ble tildelt flere priser, deriblant Spellemann- og Prøysenprisen.

På Svevn har Gåte i tett samarbeid med tekstforfatter Knut Buen laget helt ny musikk. Ifølge bandet er resultatet at disse nyskrevne sangene føles som en naturlig forlengelse av hva Gåte har gjort tidligere, og at de bygger videre på det tradisjonsmateriale som før var hovedingrediensen i Gåtes univers.

– Vi synes det har vært veldig fint å komme tilbake etter så mange år. Vi har alle gjort oss mange ulike og viktige erfaringer på vår veg siden forrige runde, som vi nå tar med oss inn i Gåte. Vi tror at vi nå er klokere, dyktigere, mer bevisst og mer samlet enn vi noen gang har vært, sier bandet.

Gåte forteller at det å ha med Knut Buen som tekstforfatter er en gave for bandet. Folkemusikk- guruen sier selv at dette er både utfordrende og spennende arbeid for ham.
– Her skal det ikke være noen amputerende sensur av arkaisk ordforråd. Tvert i mot skal dialekter og norsk språkglede begeistre og auses ut til dagens folk, på det mytiske og musikalske viset Gåte er kjent for, sier Buen.
Gåte består av Gunnhild Sundli (vokal), Sveinung Sundli (Fele, keyboard), Magnus Børmark (gitarer, kor), Mats Paulsen (bass, keys, kor), Jon Even Schärer (trommer, perk).

Detaljer

Dato:
2. november 2019
Tid
22:00 - 23:59
Kategorier for Arrangement:
,
Arrangement Tags:

Sted