Longfield & Super Skeleton

Longfield & Super Skeleton

Boney M. har dratt Gamle Erik opp fra avgrunnen og bydd opp til dans. Resultatet er Longfield & Super Skeleton, et rockeband som drar inn elementer fra blant annet disko, punk, synthpop og new wave. Med bind for øynene og fingrene krysset makulerer de alle bevis, og limer sammen bitene til et dansbart, hardtslående og dynamisk lydbilde fanget i et ærlig, naivt og til tider dystert tekstlandskap.

Debutplaten Fight Music ble sluppet sent i 2019, etterfulgt av Void of Glitter (EP) våren 2020. Første nyttårsdag 2021 startet innspillingen av oppfølgeren som ble sluppet singel for singel, med tilhørende musikkvideoer, før den ble fullbyrdet som Void of Glitter/Constantly Bitter i mai 2021. Arbeidet med neste album startet allerede i juni 2021, og hadde release 26. August 2022. Flere av låtene fra Daylight, the Devil har fått rotasjon på både lokal og nasjonal radio, som den hyppig spilte og heftig dansevennlige “Parasite”, og “Suffer”, som ble inkludert i P3-listen “Best akkurat nå” og beskrevet som “100% deilig galskap” av Espen Roness (NRK P3). I desember 2022 gav bandet ut “Live From Gymsalen”, som er deres første egenproduserte liveplate med tilhørende film.

Longfield & Super Skeleton er Norges desidert mest hardt arbeidende band. De skriver og produserer alle låtene selv, lager sine egne musikkvideoer, pressebilder og albumcover, designer sin egen merch, og jobber konstant med å videreutvikle image og konsertopplevelsen til de som er heldige/uheldige nok til å kalle seg publikum. Longfield & Super Skeleton har et solid liverykte, og blåser taket av samtlige steder de besøker.

“ De spiller skamløst tight og friskt, og spillegleden oppleves som 100 % genuin, den smitter også over til alle som er tilstede. (…) Altså, jeg har ikke ord! Det er helt vanvittig hva disse får til av lyd, rytmer og energi. Den lille kjelleren oppleves som en stadion. Dette må bare oppleves!”

– Anmeldelse fra disharmoni.no

“Her er mitt ekstremvær-soundtrack. Dette er musikken å høre på når “Gyda” kommer for å velte trærne i hagen og knuse vindusruter.” Espen Roness, NRK P3

“… Alle er likevel nødt til å innrømme en ting. Dette bandet sveiper ned alt de kommer over når de opptrer. Slik var det også i kveld, bare enda mer intenst. … Hva kan jeg ellers si? En maktdemonstrasjon fra uhyre dyktige musikere? Uansett, anbefales på det sterkeste!”

– Anmeldelse fra festivalguiden.no

“De er en gjeng som lager utrolig god musikk som får opp hjertepumpa. Det er bratte bakker på vei til jobb her i Trondheim, og det gikk SÅ fort med dette på øret. Du kan løpe etter enhver buss, og rekke den.”

– Anna Nor Sørensen, om Chivalry is Dead, Studio p3