UTSATT: Skambankt

UTSATT til 29.oktober

Trist melding fra Skambankt i dag. De utsetter turnen til høsten. Vi har fått ny dato 29 oktober.
De skriver:

Kjære dere!
Det er med tungt hjerte vi i dag må meddele at vi også kaster oss på den store bølgen med avlysninger og utsettelser av konserter i mars.
Det er for stor økonomisk risiko i det å gjennomføre. Vi hadde et håp om at det var god nok tid til å selge flere billetter etter gjenåpningen, men det ser ikke så bra ut. Vi er fortsatt i en pandemi med høye smittetall og det virker ikke som om folk flest er helt klare for konserter ennå. Konsertstedene vi snakker med melder at dette ikke kun gjelder for våre konserter, men for de aller fleste som skal ut på tur i mars/april.
En turné er hovedsakelig det som kompenserer oss for månedsvis med albumjobbing og holder oss i live mens den pågår. Den kompenserer plateselskapet for investeringer i album og betaler bookingselskapet for en stor jobb med å sette opp turneen. Vi har store utgifter med denne type turné og vi ønsker ikke å sette oss i gjeld.
Mange blir berørt. Vi føler med vårt kjære crew, Lüt (som har investert i flybilletter og gledet seg til å varme opp) busselskap, vår fantastiske booking, arrangører, lokalt crew og andre venue-ansatte.
Det kom dessverre ingen treffende støtteordninger for denne overgangsfasen, og vi sitter igjen med tapt inntekt, utgifter, skuffelse og tidenes antiklimaks.
Vi hadde gledet oss sånn til å se dere igjen. Vi har gjennomført preprod, scenen så rå ut og bandet er i kanonform.
MEN! VI KOMMER STERKT TILBAKE. Vi kommer til å få flyttet de fleste av disse jobbene til høsten. Takk til dere som har kjøpt billetter! Håper dere beholder disse og at enda flere er klare for en kickass Skambankt-konsert da.
Det jobbes med nye datoer og vi vil offentliggjøre disse så fort de er på plass.
Oppfordrer alle til å komme seg ut på konsert igjen!
Skambankt
Arena i P2 setter søkelys på situasjonen vi er i nå. Felles skjebne, felles sorg…
https://radio.nrk.no/serie/arena/MKAK27003522


Den 29.oktober

Skambankt – vår- og sommerturne 2022:
Etter to roligere album gjør Skambankt nå en tilbakekomst til den storslagne og energiske rocken de gjorde seg kjent med. Samtidig vil den kommende plata, TI, bevitne om bandets lange reise og utvikling gjennom karrieren.
TI vil bli en plate som skrur opp tempo og leverer tydelige referanser til bandets musikalske røtter. Samtidig blir det et album hvor tekstinnhold slår like hardt som riffene.

Etter å ha turnert med de foregående albumene 1994 og Jærtegn gleder Skambankt seg til å invitere publikum på en ekte rockekonsert igjen.

Albumet TI kommer 25 februar.
Første singel «Satan det e du» kan du høre der du hører musikk 8 desember.

//

Skambankt som band oppstod først ved en tilfeldighet i 1994. Et annet band hadde kansellert en spillejobb, og i løpet av noen få timer hadde det som straks skulle bli Skambankt skrevet ni låter som ble fremført samme kveld.
Herfra og videre skulle det gå 10 år før bandet ga ut sitt selvtitulerte debutalbum i 2003. Siden den gang har de vokst seg store nok til å i dag være en av større aktørene i norsk rock